4 këshilla për të gjetur shpirtin tuaj binjak në 2023

Bota e takimeve dhe romancave po ndryshon me shpejtësi dhe ka kuptim vetëm të ndryshosh me të.

#1. Krijoni profilin tuaj më të mirë të takimit

Kur bëhet fjalë për takimet në internet , vendimi i ekspertëve është unanim – një profil autentik dhe me cilësi të lartë takimesh është graali juaj i shenjtë.

Për fat të mirë, nuk është aq e komplikuar për të krijuar një të tillë.

Sipas ekspertit të takimeve, Blaine Anderson, takimi në internet është një aftësi që mund të mësohet.

#2. Gjeni një ndeshje intelektuale

Ne shpesh e mbivlerësojmë pamjen, suksesin material dhe prestigjin social te partnerët e mundshëm.

Ndërsa këta faktorë luajnë një rol në përcaktimin e përputhshmërisë, ata në përgjithësi nuk kanë aq rëndësi sa faktorë të tillë si përputhshmëria intelektuale.

Sipas aplikacionit të takimeve Seeking, marrëdhëniet e rrënjosura në lidhjet intelektuale kanë tendencë të zgjasin më gjatë.

Shumica e burrave dhe grave e konsiderojnë atraktivitetin një faktor të rëndësishëm për një partner afatshkurtër dhe inteligjencën një cilësi të dëshirueshme për marrëdhëniet afatgjata.

Gjetja e përputhjes suaj intelektuale mund të sigurojë që marrëdhënia juaj të ketë komunikim cilësor dhe të jetë e favorshme për rritjen tuaj si individ.

#3. Vetëdija mund të zhbllokojë potencialin e marrëdhënies suaj

Ne shpesh e kufizojmë potencialin e ndërgjegjes në praktikat tona të meditimit ose mirëqenien mendore.

Megjithatë, sipas hulumtimeve, një qasje e ndërgjegjshme mund të përmirësojë jetën tonë romantike.

Terapistja Tasha Seiter shpjegon se të qenit në një marrëdhënie të ndërgjegjshme ndërpersonale dhe sensuale me partnerin tuaj mund të krijojë një lak reagimi pozitiv “dhënieje” në marrëdhënien tuaj.

Hulumtimi i saj përshkruan pesë elementë të një marrëdhënieje të ndërgjegjshme:

Prezenca

Vetëdija emocionale

Mosreaktiviteti në konflikt

Dhembshuri për partnerin tuaj

Dhembshuri për veten

#4. Eksperimentimi është çelësi i jetëgjatësisë

Njerëzit lulëzojnë në marrëdhëniet afatgjata sepse plotëson nevojën tonë për siguri, besim dhe stabilitet.

Por a duhet gjithmonë të heqim dorë nga dëshira jonë për risi seksuale dhe gjetjen e lidhjeve të reja për të ruajtur marrëdhëniet tona kryesore?

Studiuesja e seksit dhe profesoresha e NYU Zhana Vrangalova thotë se jo me të vërtetë.

Në fakt, sipas hulumtimit të saj me faqen e takimeve Ashley Madison, shoqëria jonë po shkon ngadalë por me siguri drejt një epoke të negociuar jo- monogamie , ose “marrëdhënie të hapura”.

Por të ftuarit e një “të treti” në një marrëdhënie monogame mund të mos jetë çaji i të gjithëve.

Në raste të tilla, Vrangalova u kërkon njerëzve që të mos përqendrohen në jo-monogaminë në vetvete , por në frymën e eksperimentimit.