Korça, një nga 30 destinacionet e rekomanduara nga CNN për vitin 2023

Korça, një nga 30 destinacionet e rekomanduara nga gjigandi mediatik CNN për vitin 2023.

Në një postim të publikuar nga CNN Travel shkruhet:

“Albania: Though it’s not as well known as its neighbors Greece and Italy, Albania is packed full of history and culture.”

“Shqipëria: Megjithëse nuk është aq e njohur sa fqinjët e saj Greqia dhe Italia, Shqipëria është e mbushur plot me histori dhe kulturë.”

Pse duhet të vizitoni Shqipërinë nga Lonely Planet?

Për shumicën e njerëzve, Shqipëria është një enigmë. Një vend që është në Evropë, por jo si pjesa tjetër e Evropës. Më pak e zhvilluar. Ndoshta më i egër rreth skajeve. Dhe kjo është ajo që e bën udhëtimin këtu kaq tërheqës. Gjatë viteve të regjimit komunist, kur feja ishte e ndaluar, udhëtimet e ndaluara dhe pronat u nxorën jashtë ligjit, kufijtë e Shqipërisë u mbyllën fort për shumicën e të huajve. Pasi periudha komuniste përfundoi në 1991, pak të huaj e vizitojnë edhe sot. Megjithatë, ata që e bëjnë këtë, zbulojnë një vend me male shkëmbore dhe një histori që shkon prapa në ditët e legjendave të mjegullta. Të vizitosh Shqipërinë është një aventurë e vërtetë. Por është një vend me zemër të ngrohtë, ku mikpritja, krenaria dhe tradita janë të ndërthurura, dhe një buzëqeshje miqësore është gjithmonë një vështrim larg.