Pse kur prenotoni një iPhone 13 porosia do t’ju vonohet

Ata që porosisin iPhone 13s të ri të Apple do të duhet të presin javë për ta marrë atë, pasi analistët theksojnë se vonesat e zinxhirit të furnizimit dhe kërkesa e lartë po shkaktojnë një pritje të gjatë për pajisjet e kompanisë në vitet e fundit.

Paralajmërimet vijnë pasi të dielën, furnizuesit e Apple dhe Tesla pezulluan prodhimin në disa uzina në Kinë për disa ditë në mënyrë që të respektojnë politikat më të rrepta të konsumit të energjisë nga Pekini.

Kohët e dorëzimit për iPhone -et e rinj po monitorohen nga afër nga analistët si një tregues i kërkesës për pajisjet celulare Apple. Këtë vit, megjithatë, ai pasqyron edhe problemet që janë shfaqur në zinxhirët e furnizimit.

Analistët në JP Morgan dhe Credit Suisse thonë se klientët në të gjithë botën që kanë porositur paraprakisht modelet e reja në internet do të duhet të presin më shumë se katër javë për iPhone 13 Pro dhe iPhone 13 Pro Max dhe rreth 2 javë.

Për modelin bazë të seria e re e iPhone 13 .

Një shembull janë Shtetet e Bashkuara, ku tregu zë një të tretën e porosive të Apple, me kohën e dorëzimit të rritur nga 19 në 34 ditë në javën e dytë pas lancimit zyrtar të telefonave të rinj, krahasuar me 7 deri në 20 ditë në javën e parë , herë më shumë se ato për serinë iPhone 12.

“Ndërsa një pjesë e kohës më të gjatë të dorëzimit është padyshim për shkak të kufizimeve të zinxhirit të furnizimit, ne e shohim ndryshimin në javën e dytë nga e para si një tregues të kërkesës së fortë, pavarësisht nga pritjet e ulëta të investitorëve”, tha analisti i JPMorgan Samik Chatterjee.

Në mbështetje të kësaj deklarate, furnizuesit partnerë me Apple, të tillë si Verizon, dhe Best Buy, flasin për kërkesë të lartë. Nga ana e tyre, disa konsumatorë në mediat sociale flasin për dërgimin e porosive të tyre më 30 tetor.