Pesë këshilla si të përzgjidhni shalqinin perfekt e të ëmbël

Momenti kur pret shalqinin në një ditë të nxehtë vere është thikë me dy presa.

Dëshira për zbuluar nuancën e kuqe dhe rrëzëllitëse të tulit mund të shuhet shumë shpejt, nëse shalqini që keni blerë nuk është i pjekur mjaftueshëm.

Përzgjedhja e një shalqini të shijshëm e të kuq flakë kërkon një farë mjeshtërie që në shoqërinë shqiptare për shumë kohë i është atribuar meshkujve të shtëpisë.

Njollat E Mëdha

Lëvorja e shalqini zakonisht ka njolla të cilat janë të bardha dhe të verdha.

Këto njolla formohen gjatë vendosjes së shalqinit në tokë ose në fushë.

Shalqini me shijen më të mirë ka një njollë të madhe me ngjyrë kremoze me nuancë të verdhë, si shalqini në të djathtë në foton mësipër.

Shmangni shalqinjtë me njollë të bardhë sepse janë pa shumë shije.

Sa më e verdhë njolla aq më i mirë shalqini.

Të Vrarat E Lëvores

Të vrarat e lëvores që formojnë një rrjetë kafe të mirëfilltë ndodhin si pasojë e pllenimit të lules së bimës nga një insekt.

Sa më e madhe të jetë e vrara në fjalë, aq më i ëmbël do të jetë fruti.

Forma

Shalqini që ka formë gjatoshe dhe të zgjatur është më i lëngshëm, ndërsa shalqini i rrumbullakët është më i ëmbël.

Bishti

Bishti i shalqinit duhet të jetë i tharë dhe jo jeshil.

Nëse ai është jeshil, atëherë shalqini nuk është mjaftueshëm i pjekur.

Përmasat

Përmasa ka rëndësi në përzgjedhjen e shalqinit.

Nëse dëshironi të bëni zgjedhjen e duhur, gjithmonë kapni një shalqi mesatar por jo shumë të madh dhe as fare të vogël.