Lajm i mirë: Zvicra kërkon punëtorë me pagë 3200 franga në muaj, ja detajet

Ndërkohë që në Shqipëri,Kosove,Maqedonii çdo ditë jemi në kërkim të një punë më të mirë, Zvicra ndodhet në krizë për punëtorë.

Rreth një vit më parë qeveria dhe sindikata e fermerëve në Zvicër filluan së bashku një projekt për integrimin e refugjatëve në tregun e punës, shkruan meganews.al.

Por, pavarësisht marketingut të tyre nuk arritën që të gjenin punëtorë në disa punë të caktuara.

Janë rreth 14 ferma që kërkojnë refugjatë për një vend pune të përkohshme, për të cilën ata do të paguhen 3200 franga në muaj.

Kanë qenë vetëm 6 ferma që kanë mundur që në saj të këtij projekti të gjejnë punëtorë, ndërsa pjesa tjetër e anuluan ofertën e tyre për shkak se nuk gjetën refugjatë.