Thyhet rekordi, kinezët zhyten rreth 11000 metra nën oqean

KINE

Kina tha së fundmi se ka thyer rekordin botëror për zhytjen më të thellë në oqean që mbahej përsëri nga ajo, duke u zhytur në 10,907 metra në hendekun detar Mariana.

Mjeti zhytës Haidou-1, i krijuar nga Akademia Kineze e Shkencave dhe Instituti i Automatizimit të Shenyang në zhytjen e tij mblodhi mostra dhe bëri foto që do të ndihmojnë në zbulimin e mistereve më të mëdha të oqeaneve.