Korça dhe emigrantët, historiku i qytetit më të veçantë në Shqipëri

Korça është padyshim një nga qytetet më të veçanta të Shqipërisë.

Jo vetëm për arkitekturën apo kulturën e saj, por edhe për historikun.

Shpesh emri i saj është i lidhur ngushtë me Amerikën.

Kjo për shkak të numrit të lartë të korçarëve që kanë emigruar në “tokën e premtuar”.

Gazetari Marin Mema dy vite më parë zhvilloi një reportazh mbi historinë e Korçës, apo edhe të mërgimtarëve të saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *