Shamikuqja, dashuria e vjetër e shqiptarëve

Bazuar në romanin best-seller të Cengiz Aytmatov dhe në filmin hit të 1978, i cili bëri xhiron në kinematë botërore.

Një nga historitë më të bukura të dashurisë të ekranit të madh. Bazuar në romanin best-seller të Cengiz Aytmatov dhe në filmin hit të 1978, i cili bëri xhiron në kinematë botërore duke fituar zemrat e miliona njerëzve dhe duke fituar disa çmime ndërkombëtare.

Një nga historitë dhe filmi më i dashur për publikun shqiptar në vitet ‘80 me personazhe mite si Iljazi dhe Asje! Muzike e njohur, nostalgji e padiskutueshme, personazhe mite, jemi duke folur pikërisht për prodhimin me te fundit turk “Shamikuqja”.

‘Shamikuqja’ edhe pse një prodhim i vitit 1978, vitet nuk i kanë penalizuar personazhet të njihen nga të gjithë brezat.

Dy aktorët simpatikë Turkan Soray në rolin e Asjas (shamikuqja) dhe Kadir Inanir në rolin e Iliazit nuk e humbin bukurinë e tyre edhe pse në një moshë të brezit të tretë.

Aktorët simpatikë janë përkatësisht Turkan Sorey 71 vjeç dhe Kadir Inanir 67 vjeç.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *