18 vite nga 11 shtatori, në kujtim të Kullave Binjake

Dita e sotme shënon 18-vjetorin e sul-meve terr-oriste në Kullat Binjake në Nju Jork. 11 shtatori i vitit 2001 do të kujtohet gjithmonë nga amerikanët si dita e ze-zë e historisë së tyre.

Mbi 3 mijë njerëz humb-ën je-tën, kur dy avionë u përp-lasën mbi Kullat Binjake.

Në mesin e vikti-mave ishin shtetas nga 70 vende të ndryshme të botës, e në mesin e tyre edhe tre shqiptaro-amerikanë.

Su-lmi u krye nga një grup prej 19 rad-ikalë isla-mikë, 15 prej tyre nga Arabia Saudite.

Dy prej grupit ishin nga Emiratet e Bashkuara Arabe, një nga Egjipti dhe një nga Libani.

Sulmet dhe reagimi ndaj tyre i kanë dhënë formë politikës së Amerikës për 18 vitet e fundit, duke lënë pas një komb që është shumë më vigjilent dhe i shqetësuar për terrorizmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *