“Kam edhe 7 ditë jetë më ndihmoni”, vajza e re nga Fushë Kruja prek me fjalët

Po luf-ton me jetën e saj. Vajza nga Fushë-Kruja ka një javë që ka zënë shtratin në reanimacionin qendror në QSUT, pasi është diagnostikuar me një së-mundje tepër të rrallë dhe të rëndë, që në gjuhën mjekësore njihet si hemangioma kongenitale me evolim drejt sindromës kasabach mërittë, prej të cilës ka vetëm 250 raste te raportuara ne bote.

Jashtë kameras, mjekët thonë se vajza duhet operuar urgjentisht brenda shtatë ditëve në një klinikë jashtëvendit të specializuar për patologji të rralla si kjo, pasi në të kundërt jeta e 15-vjeçare rrezikon të shuhet nga një he-morragji masive në pjesën e organeve të brendshme.

“Ka lindur me këtë sëm-undje. I erdhi e papritur, e kapa shumë vonë. Kam shkuar në të gjitha spi-talet dhe të gjithë doktorët kanë ngritur duart, nuk më janë përgjigjur për sëm-undjen e gocës”, thotë e ëma e Elonës, Endelina Kuburja.

Burime nga QSUT thonë se mjekët kanë bërë mrekullinë, duke e mbajtur vajzën në jetë pas hem-orragjisë masive të konstatuar në momentin e shtrimit në datë 10 gusht 2019. Siç dëshmojnë vetë prindërit, fëmija i tyre mbërriti në spital me shenja shumë të pakta jete.

“E kam çuar te spitali në Krujë, ata e sollën me ambulancë këtu, këtu e çuan në një spital tjetër dhe e sollën sërish këtu. U detyrua doktori e futi në sallën e operacionit nga hemorragjia e tepërt. Për 24 orë ju rikthye sërish hemorragjia dhe u detyruan doktorët ta operonin sërish”, shprehet ajo.

Gjatë një operacioni tepër të vështirë mjekët arritën të largonin afërsisht 2 litra gjak në pjesën e abdomenit të çliruar gjatë hemorragjisë. Por, rreziku nuk ka kaluar.

“Doktori ka bërë maksimumin për vajzën time dhe më ka thënë që vajza këtu nuk ka shpëtim. Urgjentisht duhet të nxirret jashtë vendit”, shton më tej.

Në epikrizën e firmosur nga komisioni ndërspitalor i drejtuar me urgjencë Ministrisë së Shëndetësisë, kërkohet dërgimi i menjëhershëm i vajzës së sëmurë në një klinikë të specializuar jashtë vendit, me argumentin se gjendja shëndetësore është tejet kritike.

“Spitali këtu i ka bërë të gjitha, i ka çuar në drejtori. Drejtoria më ka thënë se i ka çuar në Ministrinë e Shëndetësisë dhe tani pres të më thonë. Dhe unë nuk e di se ku do të përfundoj. Çfarë do të jetë fati i saj, të paktën ta çoj dhe njëherë jashtë shtetit që mos më ngelet merak. Nuk dua që të dorëzohen, deri në pikën e fundit. Presim në çdo moment çfarë lajmi do na japin nga brenda, sepse na kanë lajmëruar ‘e sheh tani dhe ndoshta nuk e sheh më’”, përfundon e ëma e Elonës.

Alban Kuburja (babai i Elonës) – 0686969500

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *