Mund t’ju bëjë super të pasur! E gjithë bota në ndjekje të asteroidit të mbushur me ar

Një asteroid i mbushur me ar dhe platin mund të bjerë në tokë. Ky asteroid është aq i çmuar sa, teorikisht, mund të mjaftonte për ta bërë çdo njeri në Tokë miliarder. Asteroidi, i quajtur 16 Psyche, përmban gjithashtu hekur dhe nikel, me një vlerë të kombinuar prej 8,000,000,000,000,000,000 paundësh. Nëse NASA arrin që ta sjellë “thesarin e hapësirës” në Tokë dhe të minohet ne të gjithë mund të bëheshim miliarderë. Por, gjithsesi, edhe nëse shkencëtarët arrijnë ta sjellin asteroidin në Tokë, vlera e tij do të shkaktonte kaos në ekonominë botërore, e cila ka një vlerë prej 59.9 trilionë dollarësh.

 

Asteroidi ndodhet aktualisht diku midis Marsit dhe Jupiterit dhe është rreth 140 milje (226 kilometra) në diametër; masa e saj thuhet të jetë sa një për qind e Hënës.

NASA ka qenë një dijeni të prezencës dhe përbërjes së 16 Psyche prej disa kohësh tashmë dhe po planifikon të nisë një sondë tek ky asteroid në gusht të vitit 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *