Zjarri i Notre Dame/ Habisin mediat serbe: Shkak, flamuri i Kosovës

Ndërsa hetuesit po kërkojnë ende shkakun e zjarrit që dogji katedralen me famë botërore Notre Dame në Paris, dy tabloidë serbë pohojnë se e njohin shkakun e zjarrit në kishën gotike të shekullit të 12-të: Një flamur fluturues kosovar.

Tabloidët “Alo” dhe “Informer” raportuan në faqet e tyre të internetit më 15 prill duke thënë se zjarri tragjik ishte “ndëshkimi i Zotit” për fluturimin e flamurit kosovar së bashku me disa të tjerë gjatë një ceremonie në nëntor në katedrale për të shënuar 100 vjetorin e fundit të Luftës së Parë Botërore.

Notre Dame shfaqi flamurin e “shtetit të rremë” të Kosovës dhe për këtë arsye “tani po shkatërrohet nga një zjarr shkatërrimtar”, shkruhej në faqen e internetit të gazetës “Informer”, duke treguar një foto me tym që dilte nga katedralja së bashku me një fotografi të hollit me disa flamuj, përfshirë Kosovën.

Faqja e internetit e Informatorit më vonë e tërhoqi lajmin pa dhënë shpjegime.

Faqja e internetit në “Alo” shtoi se shfaqja e flamurit vitin e kaluar në Notre Dame ishte si “pështyrë për viktimat serbe” nga lufta brutale në Kosovë gjatë shpërbërjes së Jugosllavisë në vitet 1990 – kështu që zjarri ishte ndëshkimi për vendosjen e flamurit të Kosovës.

“Alo” më vonë e tërhoqi lajmin. Në kohën e zhurmës rreth vendosjes së flamurit, zyrtarët në Notre Dame thanë se zgjedhja e flamujve që u vendosën në ceremoni u bazua në një listë të zyrtarëve të ftuar të hartuar nga qeveria franceze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *