Kuriozitete

Google shfaq epiqendrën e botës, nuk do ta besoni për kë qytet bëhet fjalë

Google, motori më i madh i kërkimit në botë ka përcaktuar qytetin Çorum të Turqisë si qendrën gjeografike të botës.

Andrew G. Woods, në disa matje të kryera në vitin 1973 kishte përcaktuar si qendër gjeografike të Tokës një zonë rreth 150 kilometra në juglindje të kryeqytetit të Turqisë, Ankarasë.

Po ashtu në 2003, Holger Isenberg, kishte pohuar se qendra gjeografike e botës ishte pikërisht Çorumi.

Ndërkohë ekzistojnë teori se qendra gjeografike e Tokës mund të jetë dhe zona ku ndodhen piramidat e Egjiptit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.