“Të mbrojmë veten me të gjitha mjetet”

Skenat e episodit të sotëm në zonën e “Petro Ninit”, ku familjet e 2 shtëpive u përp-lasën me përmbaruesit dhe policinë ka bërë xhiron e medieve.

Përtej çështjes ligjore, sensibilizimi publik ishte edhe më i madh për shkak se në dhu-në ishin përfshirë edhe fëmijë apo gra shtatzënë.

Por pedagogu i njohur Ervin Goci mendon se tashmë situata ka arritur kulmin.

Ai shkruan në profilin e tij në Facebook:

Te vetmet eksluzivitet “raison d’etre” qe ka shteti modern, eshte perdorimi i dhu-nes brenda kontrates qe ne kemi bere qe mos te zhdukim njeri-tjetrin. Sot te Petronini, policat mbanin per krahesh banoret, qe t’i shkel-monin permbaruesit..eksluzivitetin e dhu-nes sot e kane ban-dat privateteve, policat u bejne mburojen..qe do te thote se kemi gjithe te drejten, qe ne arbitraritet te plote, te mbrojme veten tone…me te gjitha mjetet..

Kujtojmë se pas ngjarjes kanë reaguar edhe shumë aktorë qeveritar, teksa është shkarkuar edhe drejtori i policisë Tiranë, Kastriot Skënderaj, ndonëse ky vendim po cilësohet si politik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *